Međunarodna Konferencija o obrazovnim politikama, Nikozija 20 oktobar 2023. g.

Na međunarodnoj Konferenciji o obrazovnim politikama „Skaliranje programa Obrazovanja za društvene inovacije u EU“, koja je održana u Nikoziji, Srbiju su predstavila 5 projekta među kojima je bio naš „ODI (Obrazovanje za društvene inovacije) u nacijama za sve generacije“. 

Cilј održivog razvoja na koji smo se fokusirali bio je da ojačamo instituciju naše škole i doprinesemo kvalitetnijem obrazovanju. Učesnici projekta su bili učenici svih razreda, zaposleni u školi, roditelјi. Definisane su određene pedagoške situacije (učenici su ih opisali u anketi na početku projekta), koje su potom dramatizovane metodom Formu teatra, gde smo „ulazili u tiđe cipele“. Bavili smo se neprihvatlјivim ponašanjima i njihovim korekcijama, odnosno kako da bolјe razumemo jedni druge i da unapredimo našu saradnju.

U anketi, sprovedenoj na kraju projekta, 89% učenika se izjasnilo da je poziv nastavnika izuzetno složen i odgovoran i da ih sada bolјe razumeju.

U Srbiji je projekat „Change Shaping Schools” ralizovala organizacija KidHub u partnerstvu sa organizacijama iz Grčke, Rumunije, Kipra, Hrvatske i Velike Britanije.