Главни мени

Извештај о изведеној екскурзији за ученике седмог разреда 

            Екскурзија ученика седмог разреда релаизована је 25-26.10.2019. године на релацији Београд – Смедерево – Виминацијум – Голубац - Лепенски вир – Доњи Милановац - Ђердап – Сребрно језеро.

Укупно 146 ученика са одељењским старешинама, стручним вођом пута и лекаром.

Прва дестинација коју смо посетили била је Смедеревска тврђава, где је уз пратњу водича било омогућено разгледање средњевековне тврђаве. Након тога посетили смо Виминацијум, археолошко налазиште у близини Костолца, где је уз локалног водича омогућен обилазак некадашњег римског војног логора и разгледање археолошких ископина - Маузолеј цара Хостилијана, терме, Римска вила и мамут парк. Пут настављамо ка Голупцу, где смо обишли град и Голубачку тврђаву. Вече смо провели у дискотеци у оквиру хотела.

Другог дана екскурзије обишли смо ХЕ Ђердап 1. Ученици су имали прилику да обиђу бродске преводнице и халу са турбинама. По разгледању ХЕ уследио је повратак у Доњи Милановиц, где смо обишли конак Мише Анастасијевића, познатијег као капетан Миша и Тенкину кућу. Ученици су имали слободно време за обилазак града до повратка у хотел на ручак. После ручка упутили смо се ка археолошком налазишту Лепенски вир, где су ученици погледали кратак документарни филм о почецима истраживања. У оквиру налазишта омогућено је разгледање етно парка, археолошког локалитета и музеја у којем су изложени предмети откривени приликом истраживања Последња дестинација била је Сребрно језеро где су ученици имали слободно време за шетњу уређеним обалама језера.

                                                                                                                 IMG 20191026 131437

Екскурзија је протекла у најбољем реду. Током екскурзије пратило нас је лепо време, уз веома добро расположење ученика и наставника. Ученици су се понашали примерено. Наставници су задовољни реализацијом екскурзије. Водичи су професионално обавили свој посао. Планирани васпитно – образовни циљеви и задаци су реализовани.

Одговори на анкети коју су ученици попуњавали после екскурзије показују да су задовољни услугом превоза 69,18%, док су смештај оценили у већини као задовољавајућ или добар 39,04%. Садржај екскурзије као врло добар 54,11%.

Међу локалитетима који су им се највише допали издваја се Голубачка тврђава са 36,30%, а потом следи Лепенски вир са 15,07%

Као предмет у којем се може искористити стечено знање, издваја се историја са 81,5%

                                                                                                          Александар Филиповић

                                                                                                            стручни вођа пута

Бројач посета

1629032

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30