Главни мени

Настава у природи

 

3. разред

 

Ученици трећег разреда су боравили у зесеоку Будимлија, надомак Гучева, 5 км од Лознице у периоду од 1. до 8.октобра. У три виле смештено је било 132 ученика, седам учитеља, персонални асистент, вођа пута и докторка. 

Туристички комплекс Будимлија се налази на површини од 5ха. Комплекс има три смештајне виле, базен (капацитет 100 пливача), играоницу на отвореном, затворену играоницу, пансионски ресторан, конференцијску салу, спортске терене, летње учионице, мини зоо врт.                                                                                               

-                                                                                                                                                                                       

5  7  6

Смештај

Собе су смештене у приземљу, на првом и другом спрату, по четири на сваком спрату. Свака соба садржи ТВ, купатило и терасу.

 

Играоница на отвореном

Играоница је 50 метара од објекта и опремљена је кућицама за играње и тобоганима. Играоница такође смешта неке животиње, (зечеви, лан, препелице). Деци није дозвољено да хране животиње или отворене кавезе са њима.

8  9  10

 

Играоница у затвореном

Играоница у затвореном налазила се на 100 метара од смештаја. У играоници се налази простор за дискотеку, стони фудбал, стони тенис, столови за цртање.

3

         

Додатне факултативне активности

Од додатних платних активности користили смо зип лајн (250 дин) и стреличарство (100 дин). Постоји још и вожња квадом, јахање и зорб лопта које нама у овом периоду нису били доступни.

У одласку смо имали излет у Тршић и Троношу, у повратку смо посетили Бању Ковиљачу.

Храна

Исхрана деца је била по већ утврђеном јеловнику који смо заједно са распоредом активности и анимацијом добили пре поласка. Такође је хотелу достављен списак ученика са специфичностима у исхрани.

4

 

Пијаћа Вода

У Ресорт-у вода није за пиће, али испред сваке виле налазе се пунктови/апарати са водом. Исти апарати се налазе и пансионском ресторану као и у бару поред базена.

 

Продавница

У комплексу постоји мала продавница са најосновним потрепштинама за децу (грицкалице, сладоледи, водa).

Учионица на отвореном

На 100-ак метара смештаја налази се учионица на отвореном, 30-ак седећих места за децу. Током дана може се користити за наставне активности.

1

Здравље

Агенција је обезбедила докторку Дуду која нам је била доступна свих седам дана по 24 сата.

Анимација

Деца су анимирала по већ утврђеном плану анимације који је био подложани мањим изменама у договорима са аниматорима. Анимације су биле разноврсне, прилагођене деци.

Радни лист

Сва деца су на почетку добила јединствен радни лист „Веверко“ који су заједно са учитељима и аниматором попуњавали током боравка. Радни лист је бесплатан, а његов циљ је подстакне децу да науче што више о Будимлији и околини. Састоји се из информативног дела, забавног дела и квиза. На крају боравка свако дете носи свој лист кући.

Превоз

Агенција је испоштовала сатницу поласка, три аутобуса превозника "Ласта" старости годину и по дана, са два водича, у повратку смо имали такође три аутобуса другог превозника, лошијег квалитета са једним водичем. Пртљаг су из и у аутобусе носили њихови заселени тако да деца нису подизала тешке кофере.

Анкета

На основу обрађене анкете ученика и наставника констатује се да су циљеви планиране наставе у природи сви остварени и да је оцена квалитета и свеопштег утиска учитеља_4,4_, ученика је 4,6 .

Напомена

Професионалност и колегијалност учитеља су између осталог довели до тога да се потешкоће превазиђу и да се деца лепо адаптирају на ситуације које њима нису свима блиске у свакодневници и да уживају и врате се из Будимлије са позитивним утисцима. Агенција Беосоник је испоштовалоа све оно што је договорено.

Такође треба напоменути оно што је било веома значајно а то је да су сва одељења осим једног била без мобилних телефона које нису ни помињали већ су се дружили по цео дан и уживали у природи и разноврсним активностима.

За родитеље је важно нагласити да додатно треба радити на развијању хигијенских навика код деце. 

Бројач посета

1629032

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30