Главни мени

"Брзином до звезда"

У оквиру 10. Међународног сајма спорта који се ове године одржао на Ади Циганлији, реализован је и осми циклус општинског атлетског такмичења које је у оквиру пројекта „Брзином до звезда“ организовао Атлетски савез Србије уз подршку компаније Теленор и уз помоћ Београдске асоцијације за школски спорт. Овај пројекат обухвата око 120 хиљада деце и одржава се по целој Србији, а има за циљ да развије здрав начин живота код деце. Учествовало је 8 девојчица и 8 дечака ОШ Уједињене нације, уз вођство учитеља Предрага Шућура.

brzinom do zvezda

На такмичењу у дисциплини спринт на 30 метара учествовале су три основне школе са Чукарице, и то ОШ „Стефан Дечански“, ОШ „Уједињене нације“ и ОШ „Душко Радовић“. Осам дечака и осам девојчица трећег и четвртог разреда из сваке школе борило се за капитенско место на градском такмичењу, које ће бити одржано у марту следеће године у Штарк арени.

Пројекат је подржала такође и Градска општина Чукарица, а присутне је поздравио у име општине и члан Већа Градске општине Чукарица Славиша Шотра.

Промотери пројекта били су атлетичар и тренер Драгутин Топић и младе атлетичарке Ангелина Топић и Теодора Боберић.

Најбољим учесницима су уручене дипломе, док су капитени као награду добили златну звездицу и медаљу, а свим учесницима трке су уручене мајице „Брзином до звезда“.

Десети Међународни сајам спорта, отворио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, а присутне су поздравили и Министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Ученици ОШ Уједињене нацијепласирали су се на Градско такмичење у пројекту Брзином до звезда који ће се одржати у марту месецу 2022. године

Пласирани ученици су Лука Романић III-2 и Лука Костић III-4.

Бројач посета

1648591

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31